leser bloggen min nå.
NESQUIK OG KARPE (vinnern)

NESQUIK OG KARPE

Yes! Nå har jeg akkurat vaska opp og rydda litt og tatt bilder av hybelen fordi søstra mi ville se den (skal legge ut i eget innlegg). Skal straks pakke til helga og til mandag-tirsdag, også skal jeg legge meg. Men først blogge litt!

Akkurat nå sitter jeg her og spiser dette:

Mens jeg hører på denne:Idag har jeg med husdyrfagsklassen min (pluss husdjur fra Sverige) vært og besøkt grisehuset på Mære. Altså et grisefjøs med masse slaktegris, smågris, purker og et par råner. Kan ikke akkurat si at grisene lever veldig gode liv. Men dette var det andre grisefjøset jeg noen gang har vært i, og synes dette var bedre enn forrige jeg var i. Hvertfall bedre lukt og ventilasjon, kanskje litt mer lyst og åpent. Men nei, for et kjedelig liv, stakkars griser.. 

I morgen har jeg bare bittelitt skole og etter skolen skal jeg til kjæresten min i Meldal (Løkken Verk) og være der i helga! Gleder meg masse! Mandagen skal jeg mest sannsynlig stå opp sånn ca 04:15 for å få sitte på gratis tilbake hit til Steinkjer. Og da er jeg hjemme sånn ca åtte, og skal være på skolen klokka ni (litt stress), så skal vi i grupper dra til hvert vårt fjøs hvor vi skal være og følge med på dyra der i 24 timer. De forskjellige dyra som skal studeres av de forskjellige gruppene er melkekyr, kalver, okser, purker med grisunger. Jeg og tre andre skal i grisehuset på Mære og studere purker med grisunger. Det vil si. Vi skal se på to grisebinger med en purke og rundt 10-15 grisunger i hver. Hvert 10. minutt skal vi skrive ned hvor alle grisene i hver binge er (hvilken "sone" de er i)  og hva de gjør (drikker, spiser, ligger, står..) Også skal vi ha seks fokaldyr som vi skal følge spesielt nøye med hele tiden. Det skal være purka i hver binge og den minste og den største grisungen i hver binge. Med disse seks dyra skal vi skrive ned absolutt alt de gjør hele tiden fra klokkeslett til klokkeslett (hvor lang tid de bruker på alt). 

Til slutt skal vi skrive en svær oppgave om dette! Om hva vi har funnet ut. Se på griser og skrive ned hva de gjør i 24 timer høres litt lenge og kjedelig ut, men blir sikkert interessant! Kommer bare til å bli sinnsykt trøtt (spesielt med tanke på at jeg står opp i firetida på mandagen). Men det går nok fint! 

Dette kjøpte jeg i sta så jeg har litt og kose meg med mens jeg er der:

Skal selvfølgelig ha med meg mere mat da. 

3 kommentarer

ELVSTEDT

22.sep.2011 kl.22:35

Å, nå fikk jeg lyst på nesquick..

Montana

22.sep.2011 kl.22:56

Jeg syns det hørtes moro ut med grisene jeg :D Kanskje litt stress å følge med på alle men, haha. Hils til Kevin, gleder meg til å se hybelen din !!

rosann

22.sep.2011 kl.23:43

Jaa. Håper vi får kose litt med grisungene også! De er bare rundt en uke gamle, kjempe nusselige!

Skriv en ny kommentar

hits